• LEERONDERSTEUNING voor kinderen

Wie ben ik

 

Welkom!
Mijn naam is Marijke van Wolfswinkel – Donker, getrouwd en trotse moeder van een dochter. Na het behalen van mijn PABO diploma heb ik mij tijdens de Master Special Educational Needs gespecialiseerd op het gebied van gedragsstoornissen en speciale onderwijszorg.

Ik ben met veel plezier werkzaam geweest op verschillende scholen in het regulier- en speciaal basisonderwijs. Het zal u niet zijn ontgaan dat de klassen steeds voller worden, extra hulp weg bezuinigd wordt en de werkdruk steeds hoger is. Als leerkracht merkte ik dat ik niet meer tegemoet kon komen aan de behoeftes van alle kinderen, daarnaast ligt mijn passie bij het zien en ondersteunen van de individuele ontwikkeling van kinderen. Dit heeft mij doen besluiten mijn hart te volgen en in 2016 een eigen praktijk op te richten.

Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Ik heb in mijn schooltijd zelf ervaren hoe het is om het tempo niet bij te kunnen benen. In mijn praktijk vind ik het dan ook belangrijk dat uw kind gezien en gehoord wordt, dat het zijn/haar eigen weg en tempo kan bepalen én plezier ervaart in het leren. Door één op één te werken kan ik gericht aandacht geven en die hulp bieden die uw kind nodig heeft. Met deze aanpak op maat en een positieve benadering kan ik een positieve bijdrage leveren aan het zelfvertrouwen van uw kind. Waardoor uw zoon of dochter gaat groeien en stralen!

Wilt u weten of ik iets voor u en uw kind kan betekenen?
Kijk rustig rond op de website en neem contact op. Hopelijk tot ziens.

Marijke

Marijke

Voor wie

Zit uw kind op de basisschool? Heeft uw kind moeite met rekenen, taal en / of spelling? Wilt u graag helpen, maar weet nu niet zo goed hoe? Vindt uw kind CITO toetsen lastig? Is er sprake van minder zelfvertrouwen of ervaart uw kind weinig plezier op het gebied van leren? Door passende leerondersteuning te bieden wordt de leerstof begrijpelijk, eenduidig aangeboden en aangepast aan het niveau van uw kind. Er wordt gekeken naar wat uw kind nodig heeft om de leerstof te beheersen. Er wordt met individuele aandacht gericht geoefend.

In mijn praktijk komen kinderen die pre-teaching, bijles of een andere passende leerondersteuning nodig hebben. Tijdens mijn begeleiding ga ik uit van de sterke kanten van uw kind. Het benutten van deze talenten in combinatie met een positieve benadering zorgt voor het vergroten van het zelfvertrouwen van uw kind. Een belangrijke voorwaarde om tot leren te komen!

“Van rekenramp naar rekenwonder!”

logo-rekenremedie-specialistGooit uw kind op het gebied van rekenen alles door elkaar? Ziet hij door de bomen het bos niet meer en raakt hij steeds verder achter? Bent u op zoek naar iemand die structuur kan aanbrengen in de rekenvaardigheden van uw kind? Dan bent u bij Leercoach aan het juiste adres!

Ik ben gecertificeerd Reken Remedie specialist. Deze methode is ontwikkeld door Karen van der Leest. Het is een remediërende methode voor kinderen met rekenproblemen. In de klas worden rekenonderdelen door elkaar aangeboden. Het sleutelwoord van de methode is ‘eenvoud’. De methode gaat uit van de volgende 5 uitgangspunten:

1. Eén manier van uitrekenen aanleren
2. Rekenen aanleren per onderdeel
3. Gebruik maken van het visuele vermogen om informatie op te slaan
4. Stapsgewijs werken
5. Het leren gebruiken van kladblaadjes en rekenmachines

Door deze uitgangspunten ervaart uw kind rust en overzicht tijdens het rekenen. Uw kind leert hoe hij bepaalde problemen aan moet pakken, dit vergroot het zelfvertrouwen. Wanneer uw kind vol zelfvertrouwen een eenduidige aanpak heeft geleerd is het geen probleem meer om alle onderwerpen door elkaar te maken.

Wilt u meer weten over dit specifieke traject, neem dan contact op!

Werkwijze

Intake

Voorafgaand aan de begeleiding vindt er een gesprek plaats aan de hand van een intakeformulier. Het is belangrijk dat uw kind hier bij aanwezig is, om zo alvast kennis te maken en de betrokkenheid van uw kind te vergroten. Naast het intakeformulier bespreken we het doel van de begeleiding en maken we afspraken om de begeleiding in gang te zetten.
Is de begeleiding gericht op spelling en / of taal? Dan dient u kopieën van de meest recente toets gegevens mee te nemen naar het intake gesprek.

Contact met school

Om uw kind zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden is een goede samenwerking met de leerkracht(en) van uw kind van groot belang. Ik zal, met uw toestemming, aan het begin en ook tijdens de begeleiding contact opnemen met de leerkracht(en). Alleen op deze manier kan ik mijn begeleiding zo optimaal mogelijk afstemmen op de leer- en ontwikkelingsbehoeften van uw kind. De mogelijkheden en uw wensen zullen tijdens het intake gesprek besproken worden.

Begeleiding

De individuele begeleiding duurt 55 minuten per keer. De begeleiding vindt plaats in mijn praktijkruimte en / of op school. Wanneer dit op school plaats vindt dient dit, uiteraard, voor de begeleiding start met school overlegd en afgestemd te zijn.

We werken niet alleen op papier. We zullen met regelmaat ook spelenderwijs aan de slag gaan met de leerstof. De begeleiding is bedoeld als aanvulling op het onderwijs in de klas. Het heeft als doel ‘het verbeteren van de schoolprestaties’.

Evaluatie

Het is gebruikelijk dat er, na een aantal weken, gekeken wordt of de gestelde doelen behaald zijn. Hiervoor plannen we een evaluatiemoment in. Tijdens dit gesprek bespreken we de vorderingen en het welbevinden van uw kind. Indien nodig kunnen we de mogelijkheden voor een vervolgtraject bespreken.

Mocht u eerder en / of vaker in gesprek met mij willen, kunt u altijd contact opnemen.

Tijden

Woensdag

 • 13.00 – 18.00
 • * Tijden in overleg. *

Donderdag

 • 9.00 – 11.30
 • * Tijden in overleg. *

Vrijdag

 • 9.00 – 18.00
 • * Tijden in overleg. *

* Schoolvakanties gesloten (regio: midden nederland)

Tarieven

Intake

 • Gratis

Taal / Spelling

 • Begeleiding per 55 minuten
 • € 25

Rekenen

 • Beginmeting
 • € 75
 • Begeleiding per 55 minuten
 • € 25

Evaluatie

 • Ouder(s) / verzorger(s)
 • € 25
 • Op school
 • € 15 per 30 minuten
 • Verslaglegging
 • €15

* Reiskosten van en naar de schoollocatie € 0,40 per km.

 

Ervaringen

De begeleiding van Leercoach krijgt gemiddeld een:

9
Gemiddelde beoordeling

Benieuwd naar wat anderen zeggen over de begeleiding van Leercoach? Bekijk dan de ervaringen!

 • Onze zoon heeft eerst acht lessen gevolgd, omdat hij moeite had met rekenen. Door die acht lessen heeft hij zijn rekenen flink verbeterd. Van een matig naar een ruim voldoende. Wij zijn zeer tevreden over uw lessen.

  — Familie M. —

 • Wij zijn erg tevreden met het lesgeven van Marijke. Onze dochter heeft vooruitgang geboekt, vergeleken met haar beginsituatie. Onze dochter geeft zelf ook aan veel te hebben geleerd van Marijke. Heel erg goed!

  — Familie H. —

 • Ik vond het heel leuk om met Marijke te werken. Ze heeft me heel veel geleerd. Ze heeft me de dingen die ik nog niet wist duidelijk uitgelegd en daar ben ik blij mee.

  — Raniim H. —

Contact

Bent u nieuwsgierig? Heeft u vragen? Wilt u een afspraak maken?
Bel gerust of gebruik onderstaand contactformulier. Ik neem zo snel mogelijk contact met u op.
* Telefonisch het best bereikbaar na 19.30 uur.

 

Naam (verplicht)

Telefoon (verplicht)

Email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht / vraag

Leercoach
Marijke van Wolfswinkel – Donker
Oesterzwam 52
7324 CL Apeldoorn

06 28 60 07 12
marijke@leercoach.info
KvK nr.: 67012949

Back to Top